Vivo - Żywe kultury bakterii do vegurtu "zakwaska" 2 fiolki
  • Vivo - Żywe kultury bakterii do vegurtu "zakwaska" 2 fiolki

Vivo - Żywe kultury bakterii do vegurtu "zakwaska" 2 fiolki

18,00 zł
Brutto
Opis

Zakwaska do Vegurtu to starter z probiotycznymi kulturami bakterii. Dzięki niemu z łatwością można przygotować domowy wegański jogurt.
Zakwaska zawiera 12 szczepów stanowiących silną i urozmaiconą florę żywych kultur bakterii.
Co to jest Vegurt?
Vegurtto alternatywna, wegańska propozycja dla jogurtu umożliwiająca dostarczenie organizmowi cennych żywych kultur bakterii. Jogurt można przygotować na bazie napojów roślinnych (sojowy, migdałowy, kokosowy itp.).

4820148056969
2 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
4820148056969
Nowy
Ilość
Dostępny

 

Najwyższa jakość ekologicznych i naturalnych produktów!

 

Zakupy odbierz osobiście w Gdyni lub kurier dostarczy je jak najszybciej do Ciebie!

 

Pakujemy przesyłki w surowce z odzysku. Poddasz je łatwo recyklingowi.

 

Zamówienie możesz zwrócić do 14 dni!

 

Darmowa przesyłka od 350 zł!

Składniki
maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (NCFM), Lactobacillus paracasei (Lpc-37), Bifidobacterium lactis (Bi-07), Bifidobacterium lactis (Bl-04), Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus pentosus, Lactobacillus plantarum

Przechowuj w suchym miejscu w oryginalnym, zamkniętym opakowaniu w temperaturze od +2 do +8°C przez 12 miesięcy. Chroń przed światłem i dostępem dla dzieci. Całą zawartość startera zużyj natychmiast po otwarciu. Zakwaski nie przechowuj w otwartym opakowaniu.

Sposób przygotowania wegejogurtu z zakwaską do Vegurtu

Starter zawiera 1 g liofilizowanych bakterii. Każdy przeznaczony jest do ukwaszenia od 1 do 2 litrów napoju.
Składniki do przygotowania Vegurtu:
zakwaska do Vegurtu
napój sojowy
naczynie do fermentacji (garnek, słoik, gruby koc do izolacji, urządzenie jogurtownica, Thermomix
termometr kuchenny
1. Naczynia umyć, wyparzyć wrzątkiem.
2. Podgrzać napój do temperatury 38-42°C i dodać zawartość startera. Ukwaszanie metodą okrywając naczynie np. kocem, zakwaskę dodać do napoju o temperaturze 42°C. Sprawdzić temperaturę napoju przed dodaniem zakwaski (użyć termometr do żywności np. bezdotykowy).
3. Po dodaniu kultur bakterii naczynie dokładnie owinąć grubym kocem lub ręcznikiem. Zapewnić ciepłe warunki ukwaszania, pilnując aby naczynie nie było narażone na przeciągi i wychłodzenie. Aby skutecznie ukwasić VEGURT należy utrzymać temperaturę ukwaszania przez 8-14 godzin.
4. Po tym czasie sprawdzić czy VEGURT się ukwasił. Jeśli nie, przedłużyć ukwaszanie o 2-3 godziny dbając o ciepłe otoczenie (jeśli zawartość naczynia nie jest już odpowiednio ciepła można wstawić naczynie do piekarnika nastawionego na ok 40°C).
5. Po ukwaszeniu naczynie z VEGURTEM wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 3 godziny. Gotowy przechowywać w lodówce do 5 dni.
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Newsletter

Otrzymuj informację o nowościach i wyprzedażach

Avocado Vegan Online

 

LESS WASTE

Głęboko wierzymy, że wybierając ekologiczne alternatywy przyczyniamy się do dbania o naszą planetę. Znajdziecie u nas produkty na wagę do własnych pojemników, by ograniczyć ilość produkowanych śmieci.

MISJA

Roślinnie i bez krzywdy dla innych. Naszym celem jest troska o ludzi, zwierzęta oraz otaczający świat. Drobnymi wyborami czynimy wielką zmianę!

JAKOŚĆ

Kosmetyki, chemia gospodarcza oraz jedzenie sprawdzone przez nas. Chcemy się dzielić tym, co sami lubimy.

NASZE SKLEPY

Avocado Vegan Shop

Avocado Vegan Store & More

 


 

Loga pozostałych marek Avocado

 

AVOCADO VEGAN:  BISTRO / SPOT / PESTKA / SHOP / STORE & MORE / ONLINE / CATERING