
Produktów: 16
Bio tofu — z czym to się je?
Tofu jest przysmakiem, którego historia rozpoczęła się w I roku p. n. e. Dzięki naturalnym właściwościom jest ważnym elementem diety cukrzycowej. To wyjątkowy twarożek, który powstał z ziaren soi, dzięki czemu często gości na talerzach wegan i wegetarian. Stanowi kluczową rolę podczas przygotowania dań orientalnych. Posiada delikatny smak, co wiąże się z tym, że jest idealnym dodatkiem do wielu potraw, jak np. pad thai, tikka masala czy makaron chow mein. Zyskał uznanie smakoszy, ponieważ istnieje w wielu interesujących odsłonach, m.in. tofu grillowane, wędzone lub naturalne.
Zdrowotne właściwości tofu
Z czego wynika popularność bio tofu? Ten niezwykły ser jest gwarancją zdrowej diety, ponieważ dostarczany wapń wzmacnia pracę układu kostnego i mięśniowego, a białko wpływa na koncentrację i poprawę krążenia krwi. Wzbogaca organizm o witaminy z grupy B: B1, B2, B8. Warto pamiętać, że sojowy przysmak świetnie reguluje poziom cholesterolu i łagodzi objawy menopauzy. Przekonaj się sam o wyjątkowym smaku i zdrowotnych właściwościach tofu.

LESS WASTE Głęboko wierzymy, że wybierając ekologiczne alternatywy przyczyniamy się do dbania o naszą planetę. Znajdziecie u nas produkty na wagę do własnych pojemników, by ograniczyć ilość produkowanych śmieci. |
MISJA Roślinnie i bez krzywdy dla innych. Naszym celem jest troska o ludzi, zwierzęta oraz otaczający świat. Drobnymi wyborami czynimy wielką zmianę! |
JAKOŚĆ Kosmetyki, chemia gospodarcza oraz jedzenie sprawdzone przez nas. Chcemy się dzielić tym, co sami lubimy. |
NASZE SKLEPY |
AVOCADO VEGAN: BISTRO / SPOT / PESTKA / SHOP / STORE & MORE / ONLINE / CATERING