🥞BEZGLUTENOWE RACUSZKI Z OWOCAMI🥞


SOSIK: 

  • 300 gramów wiśni mrożonych 
  • 2 łyżki cukru 
  • pół łyżeczki skrobii do zagęszczenia 

PLACKI:

  • 100 gramów tofu naturalnego 
  • 180 ml napoju roślinnego (najlepiej sojowego) 
  • 20 ml oleju rzepakowego 
  • 100 gramów mąki ryżowej 
  • 50 gramów mąki z ciecierzycy 
  • 1/3 łyżeczki sody 
  • 1/3 łyżeczki kurkumy 
  • szczypta soli 
  • łyżeczka cukru waniliowego 
  • łyżka cukru 
  • 1 gruszka 
  • 1 jabłko 
  • 1 łyżka octu 

Przepis na sos: 

Gotujemy wiśnie z cukrem, dodajemy skrobie wymieszaną wcześniej z wodą, czekamy aż sosik nam zgęstnieje! 

Przepis na racuszki: 

Blendujemy tofu z wszystkimi składnikami, kroimy jabłko i gruszkę w kostkę, dodajemy do racuszków. Mieszamy wszystkie składniki i smażymy z dwóch stron. 

GOTOWE!! ✨

#racuchy #wegańskie #bezglutenowe #przepis #śniadanie