Sorry for the inconvenience.
Search again what you are looking for
Search again what you are looking for
Lee Kum Kee jest również największą i najbardziej znaną marką chińskich sosów na rynku globalnym oraz najczęściej preferowanym wyborem szefów kuchni i restauracji, także tych uhonorowanych gwiazdkami Michelin.
W 1888 roku pewien restaurator Lee Kum Sheung, pochodzący z południowych Chin, gotował zupę z ostryg i przez nieuwagę pozostawił ją zbyt długo na ogniu. Zupa wygotowała się i został po niej jedynie gęsty sos. Lee Kum Sheung spróbował go i odkrył jego nowy doskonały smak.
Od tamtej pory Lee Kum Sheung zaczął sprzedawać swЧj sos ostrygowy. Pan Lee stal się założycielem firmy Lee Kum Kee, a to wydarzenie uważane jest za historię wynalezienia sosu ostrygowego. Bogate dziedzictwo kulinarne sięgające wstecz aż 131 lat, obecnie umożliwia Lee Kum Kee produkcję i dystrybucję autentycznych chińskich sosЧw i sławnych przypraw do ponad 100 krajЧw na całym świecie.
LESS WASTE Głęboko wierzymy, że wybierając ekologiczne alternatywy przyczyniamy się do dbania o naszą planetę. Znajdziecie u nas produkty na wagę do własnych pojemników, by ograniczyć ilość produkowanych śmieci. |
MISJA Roślinnie i bez krzywdy dla innych. Naszym celem jest troska o ludzi, zwierzęta oraz otaczający świat. Drobnymi wyborami czynimy wielką zmianę! |
JAKOŚĆ Kosmetyki, chemia gospodarcza oraz jedzenie sprawdzone przez nas. Chcemy się dzielić tym, co sami lubimy. |
NASZE SKLEPY |
AVOCADO VEGAN: BISTRO / SPOT / PESTKA / SHOP / STORE & MORE / ONLINE / CATERING