🥞BEZGLUTENOWE RACUSZKI Z OWOCAMI🥞
SOSIK:
- 300 gramów wiśni mrożonych
- 2 łyżki cukru
- pół łyżeczki skrobii do zagęszczenia
PLACKI:
- 100 gramów tofu naturalnego
- 180 ml napoju roślinnego (najlepiej sojowego)
- 20 ml oleju rzepakowego
- 100 gramów mąki ryżowej
- 50 gramów mąki z ciecierzycy
- 1/3 łyżeczki sody
- 1/3 łyżeczki kurkumy
- szczypta soli
- łyżeczka cukru waniliowego
- łyżka cukru
- 1 gruszka
- 1 jabłko
- 1 łyżka octu
Przepis na sos:
Gotujemy wiśnie z cukrem, dodajemy skrobie wymieszaną wcześniej z wodą, czekamy aż sosik nam zgęstnieje!
Przepis na racuszki:
Blendujemy tofu z wszystkimi składnikami, kroimy jabłko i gruszkę w kostkę, dodajemy do racuszków. Mieszamy wszystkie składniki i smażymy z dwóch stron.
GOTOWE!! ✨