🌸 WEGAŃSKI WIOSENNY TWAROŻEK 🌼
Idealny twarożek na śniadanie i zbliżające się święta wielkanocne!
Składniki:
- 6 rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- pęczek koperku
- pęczek czosnku niedźwiedziego
- 180 gramów słonecznika
- 180 gramów tofu
- 100 ml oleju rzepakowego
- 30 gramów płatków drożdżowych
- łyżeczka soli
- 100 ml napoju roślinnego
- 30 ml soku z cytryny
- 1 łyżka octu jabłkowego
- Pieczywo
Przepis:
Zalej wrzątkiem słonecznik na godzinę lub zimną wodą na noc. Posiekaj wszystkie zioła. Zmiel słonecznik z kostką tofu, olejem, cytryną i przyprawami. Wymieszaj zioła ze zmielonym twarożkiem.
Nasz przepis krok po kroku:
Twarożek najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce! Smacznego!! ♥️
#przepis #wegańskitwarożek #wegańska #wielkanoc#pomysłnaśniadanie